DIRECT LA ȚINTĂ

0
53

Buzăul începe să fie tot mai căutat de străini. Aceștia vor să viziteze anumite locații despre care au auzit de la buzoienii plecați peste hotare. Partea proastă este că turiștii străini sunt nemulțumiți de faptul că transportul la nivelul județului nostru este deficitar.

Aflat în sud-estul României, judeţul Buzău se întinde pe aproape întreg bazinul râului Buzău și reunește trei forme de relief: munți la nord, câmpii la sud și in rest zonă de dealuri subcarpatice. Peisajele variate, în special în zona de munte și deal, și elementele populare, etnografice și istorice oferă o atracție specială pentru turiști. De la complexe brâncoveneşti, la lacuri de acumulare şi bine cunoscuţii vulcani noroioşi, judeţul este perfect pentru cei care vor să se relaxeze. Străinii au început să caute județul nostru și asta după ce buzoienii plecați peste hotare le-au povestit despre frumuseţile noastre.

Agenții de turism spun însă că turiștii străini sunt nemulțumiți de faptul că transportul la nivelul județului nostru este deficitar. Mai exact, spun ei, nu există din partea transportatorilor ofertele cu rutele pe care le-ar putea avea pe zonele turistice.

Printre locațiile cu potențial turistic ridicat la nivelul județului Buzău se numără vulcanii noroioşi, barajul de la Siriu, Muzeul de chihlimbar de la Colți, Tabăra de sculptură din Măgura, Complexul brâncovenesc de la Râmnicu Sărat și Platoul Meledic, o zonă unică în Europa, datorită formaţiunilor saline de surpafaţă.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ