DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, COMASATĂ! Directorii devin șefi de servicii

0
219

Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei va fi comasată. Primarul Constantin Toma a propus acest proiect de hotărâre, care a și fost aprobat de consilieri. Practic, Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ”Alexandru Marghiloman”, Cantina de Ajutor Social și Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa” vor intra în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, ce va avea un singur director. Actualii conducători ai acestor instituții vor deveni șefi de servicii.
De la 1 iulie, Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei se va mări. Instituția va cuprinde mai multe servicii de asistență socială, care până acum au funcționat separat. Măsura a fost adoptată în urma votului majorității consilierilor locali și, potrivit primarului Constantin Toma, comasarea se impune pentru a se face economii, dar și pentru creșterea eficienței.
Cele patru instituții care se vor comasa sunt Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ”Alexandru Marghiloman”, Cantina de Ajutor Social și Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa”. Actualii directori vor deveni șefi de servicii, iar postul de director al Direcției de Asistență Socială a fost deja scos la concurs.
Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost a devenit funcțional în anul 2013, iar în prezent este condus de consilierul municipal Daniel Lambru. Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman” funcționează din anul 2005 și este condus de către directorul Maria Ioniță. Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa” îl are director pe Eduard Nicolescu, în timp ce Cantina de Ajutor Social este manageriată de Doru Crăciun.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ