Direcția Silvică dă startul împăduririlor

0
22

Peste 285.000 de puieți vor fi plantați pe raza județului Buzău
Peste 285.000 de puieți vor fi plantați de către Direcția Silvică Buzău în primăvara acestui an, a declarat directorul instituției. Campania de împădurire se va desfășura pe o suprafață întinsă și va viza inclusiv corpurile de pădure care au avut de suferit de pe urma secetei.
Plantările de arbori vor avea loc în pădurile administrate de Direcția Silvică, pe raza localităților Cislău, Vintilă-Vodă, Tisău, Pârscov, Gura-Teghii, Buzău și Râmnicu-Sărat.
Plantările sunt mai mult decât necesare în situația în care aproape zilnic au loc furturi de arbori și defrișări. În anul 2022, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Buzău au desfășurat peste 250 de acțiuni și controale pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase. Oamenii legii au aplicat 148 de sancţiuni, fiind confiscaţi aproximativ 760 de metri cubi de material lemnos. Totodată, au fost constatate 128 de infracţiuni la regimul silvic, reprezentând fapte penale privind tăieri ilegale şi furturi de arbori, la care se adaugă alte 13 infracţiuni în domeniul exploatării şi industrializării materialului lemnos, conexe unor infracţiuni de natură economico-finaciară.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ