Direcția Silvică, obligată să regenereze Parcul Crâng

0
16

Primăria Buzău va trebui să salubrizeze pădurea
Primăria Municipiului Buzău a aprobat darea în administrare a pădurii Crâng către Direcția Silvică pentru a asugura paza fondului forestier. Suma pe care administrația locală o va achita este considerată de către unii dintre consilieri mult prea ridicată. Contractul dintre cele două instituții vine cu o serie de obligații deosebit de importante. Printre ele regenerarea pădurii, asigurarea integrității acesteia și interzicerea vânătorii.
Pădurea Crâng a fost preluată printr-o hotărâre de Guvern de către Primăria Buzău. Potrivit legii, fondul forestier trebuie să fie administrat și păzit de un ocol silvic iar administrația locală a semnat un contract cu Direcția Silvică Buzău în acest sens.
Suma pe care administrația locală o va achita în contul administrării pădurii este considerată de către unii dintre consilieri mult prea ridicată.
Prin contract, atât Primăria Buzău cât și Direcția Silvică sunt obligate să respecte o serie de măsuri. Spre exemplu, administratorul care va păzi pădurea trebuie

1. Să asigure paza și integritatea fondului forestier
2. Să realizeze lucrări de regenerare
3. Să execute lucrările de prevenire și combatere a bolilor
4. Să asigure respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor
Primăria Buzău se obligă deasemenea…

1.Să aibă delimitat fondul forestier pe întreg contur
2.Să nu execute activități care să conducă la tulburarea liniștii vânatului sau organizarea de vânători
3.Serviciile de salubrizare revin proprietarului (Primăria Buzău)
În pădurea din Parcul Crâng au avut loc tăieri masive de arbori, specialiștii silvici luînd această decizie ca urmare a îmbolnăvirii ulmilor cu o ciupercă. Din nefericire însă până la acest moment nu fost efectuate plantări de arbori. Liberalii buzoieni au acuzat Direcția Silvică Buzău de faptul că nu s-a ocupat îndeajuns astfel încât să protejeze fondul forestier. Un val de critici a venit și din partea buzoienilor după tăierile masive din Crâng care nu au continuat și cu replantări.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ