Direcția Silvică și ISU pregătite de incendii

0
6

Zonele cu istoric sunt în evidența autorităților
Direcția Silvică Buzău a adoptat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea și stingerea incendiilor în fondul forestier administrat, pe fondul caniculei prelungite, a creșterii activității turistice și a intensificării activităților agricole pe terenurile aflate în vecinătatea pădurilor. Au fost instituit serviciu de permanență, zonele cu istoric sunt monitorizate iar legătura cu pompierii buzoieni este neîntreruptă.
Temperaturile din ce în ce mai ridicate pun în gardă autoritățile naționale și locale care se tem de un scenariu similar celui din Grecia. Din acest motiv Direcția Silvică Buzău intensifică acțiunile de patrulare și supraveghere a fondului forestier și a lizierelor pădurilor, în special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum și a traseelor frecventate de turiști.
Personalul silvic va intensifica și campania de informare a turiștilor, a angajaților firmelor de exploatare și a deținătorilor de terenuri limitrofe pădurilor, pentru a nu arde resturile vegetale și a nu lăsa focul nesupravegheat. Autoritățile recomandă turiștilor să nu aprindă focul decât în zonele special amenajate.
Pregătiți de incendii sunt și pompierii buzoieni. Județul Buzău nu a fost ferit de incendii de pădure de-a lungul vremii iar stingătorii pot să intervină în situații de urgență.
Mai mulți pompieri buzoieni au fost detașați în Grecia pentru a participa la activitățile de stingere a incendiilor de pădure, activitate ce le va oferi un plus de experiență în acest domeniu.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ