DISCUŢII APRINSE LA PRIMĂRIE

0
149

Discuţii aprinse, luni, în şedinţa Consiliului Local Municipal. Dezbaterea a plecat de la înfiinţarea unei noi societăţi care să funcţioneze sub tutela Primăriei şi care să se ocupe de producerea şi comercializarea mixturilor asfaltice. Noua firmă s-ar naşte prin asocierea Trans Bus şi Urbis Serv. Numai că mai mulţi aleşi locali consideră inoportună asocierea celor două societăţi şi chiar cred că este o procedură ilegală. În final, după discuţii aprinse, proiectul a fost aprobat.
Trans Urbis SRL este numele noii firme a municipalităţii, care se va naşte prin asocierea societăţilor Urbis Serv şi Trans Bus. Principala sa activitate va fi producerea şi comercializarea mixturilor asfaltice. Staţia de asfalt, care se află în prezent în proprietatea societăţii Urbis Serv, este una dintre cele mai moderne din ţară şi are o capacitate de producţie mult peste necesităţile Urbis. Dar, pentru că, din cauza unor restricţii impuse prin lege nu poate fi comercializată către terţi decât o anumită cantitate de asfalt, staţia este folosită doar la 10% din capacitatea ei.
Dacă ar fi depăşite cele 80 de procente din cifra de afaceri prin comercializarea mixturilor asfaltice, Urbis Serv s-ar afla în imposibilitatea de a mai obţine comenzi de la Primărie prin încredinţare directă. Este şi motivul pentru a fost nevoie de înfiinţarea noii societăţi, care va avea sediul pe strada Depozitului nr. 3, unde sunt amplasate staţiile de asfalt şi cea de betoane şi care va fi condusă de un administrator unic. Despre oportunitatea înfiinţării societăţii Trans Urbis au vorbit, în şedinţa de luni, câţiva consilieri locali municipali, care nu consideră oportună înfiinţarea unei astfel de societăţi.
În final, proiectul care vizează înfiinţarea noi societăţi a Primăriei a fost aprobat cu majoritate de voturi.

DENISA IRIMIA, ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ