DISCUȚII APRINSE PE TEMA CIRCULAȚIEI ÎN CRÂNG

0
49

Discuții aprinse au fost, vineri, în ședința Consiliului Local pe marginea proiectului de hotărâre care interzice circulația mașinilor în Crâng. Proiecul a născut idei pro și contra din partea aleșilor locali, care au dezbătut pe toate părțile proiectul care interzice accesul mașinilor în parcul Crâng. În cele din urmă, proiectul a fost adoptat cu câteva amendamente și se va aplica pe o perioadă de un an, apoi se vor studia efectele pe care această hotărâre le-a avut.
Ceea ce în trecut nu atragea atenția nimănui, a ajuns să fie acum un subiect amplu dezbătut. Este vorba despre accesul mașinilor pe aleile din parcul Crâng. Mai exact, după ce ani buni nimeni nu a reglementat circulația în pădurea din municipiul Buzău, acum s-a ajuns ca autoritățile să se bată în proiecte de hotărâre și idei diferite, dar care au același scop: limitarea accesului în parc. Primul care a venit cu o astfel de idee a fost consilierul Constantin Ionescu. Proiectul său prevedea interzicerea circulației cu excepția mașilor care aprovizionează restaurantele în zonă, cu program la orele dimineații, dar documentul nu a apucat să fie pus în aplicare. Ideea a provocat reacții în lanț, iar cei mai nemulțumiți au fost patronii din Crâng care spun că afacerile lor vor fi afectate dacă petrecăreții nu vor mai putea ajunge cu mașina la restaurant, mai ales în week- end când sunt nunți și botezuri. Aceștia au lansat chiar și o petiție online prin care cer acces liber al autovehiculeleor către restaurantele lor. A urmat un al doilea proiect de hotărâre care prevede tot reglementarea accesului autoturismelor în Crâng. Deși până într-un punct, proiectul seamănă cu cel inițiat de consilierul Constantin Ionescu, cel de al doilea prevede și o serie de facilități pentru patronii nemulțumiți. Mai exact, este vorba despre acordarea unui număr de autorizații speciale pentru accesul pe aleea dinspre stadionul de atletism. În plus, autoritățile locale s-au gândit și la o soluție pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru care vor să lase libere primele cinci locuri de parcare din fața parcului. Zilele trecute, la Primărie chiar a fost organizată o dezbatere la care au participat autoritățile locale, patronii restaurantelor din Crâng, dar și cetățeni. Fiecare și-a exprimat punctul de vedere, iar cele pertinente chiar au fost curpinse în proiectul aflat, vineri, pe masa consilierilor locali. Numai că aleșii nu au împărtășit aceleași idei.
Propunerea fost dezbătută din toate punctele de vedere, iar mai mulți consilieri au venit cu amendamente.
La rândul său, primarul Constantin Toma spune că proiectul vine în sprijinul buzoienilor și, mai ales, în protejarea sănătății cetățenilor. Ba mai mult, hotărârea poate fi luată drept o încurajare la mișcare.
În final, proiectul privind restricționarea accesului mașinilor în Crâng a fost adoptat, iar decizia se va aplica în următorul an. Apoi se va lua hotărârea finală dacă regulile vor rămâne în continuare în vigoare sau se va renunța la această decizie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ