DISPUTĂ ÎNTRE FOSTUL ŞI ACTUALUL PREFECT

0
132

Condiţiile de cazare existente la fosta tabără şcolară de la Arbănaşi unde a fost înfiinţat centrul de carantină pentru cazurile suspecte de coronavirus au devenit subiect de dispută între reprezentanţi ai autorităţilor judeţului. Conducerea Prefecturii şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică consideră că, din punct de vedere al igienei nu există probleme, în timp ce şefa Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, ce a deţinut anterior funcţia de prefect, susţine contrariul.
Şedinţa Colegiului Prefectural de luni dimineaţă a debutat cu subiectul cel mai fierbinte al zilei, anume cazul femeii ce a revenit din Italia dintr-o zonă aflată în carantină din cauza coronavirusului. După ce Direcţia de Sănătate Publică a prezentat filmul evenimentelor prin vocea directorului Cristina Ungureanu, s-a pus în discuţie starea în care se află fosta tabără de la Arbănaşi, aleasă drept centru de carantină şi unde femeia a fost izolată pentru următoarele 14 zile. Din punctul de vedere al Prefecturii şi al DSP, spaţiul este corespunzător.
Sintuaţia este privită cu totul diferit de şefa Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, fost prefect al judeţului, care s-a contrat pe acest subiect cu actualul prefect.
De asemenea, înfiinţarea centrului de carantină la Arbănaşi ar crea o stare de pericol pentru mediu.
La scurt timp după şedinţă, din partea Instituţiei Prefectului au venit noi precizări prin care sunt catalogate drept false informaţiile prezentate de Carmen Ichim din poziţia de comisar al Gărzii de Mediu.
„Legat de afirmațiile făcute de șeful Gărzii de Mediu în cadrul ședinței Colegiului Prefectural care susține că Tabăra ”Arbănași” nu poate fi funcțională fiindcă nu ar deține autorizație de mediu, facem mențiunea că informațiile sunt false. Conform documentelor oficiale puse la dispoziție de Direcția Județeană de Sport și Tineret Buzău, Tabăra ”Arbănași” deține autorizația de mediu nr. 114 din 10.09.2015 emisă de către APM Buzău, valabilă pentru o perioadă de 5 ani. La acestea adăugăm că, după vizitele la fața locului efectuate de specialiști ai instituțiilor implicate, s-a concluzionat că locația desemnată prin hotărârea CJSU întrunește toate condițiile de funcționare a unui centru de carantină.
Facem încă o dată apel la responsabilitate și la aplicarea fermă a hotărârilor emise de CJSU. Populația județului Buzău nu trebuie alertată nefondat, din contră trebuie protejată de informații false, care pot produce panică”, a transmis Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.
Este de aşeteptat ca războiul declaraţiilor să continue, însă sub forma hârtiilor oficiale pe care conducerea Gărzii de Mediu ar urma să le înainteze Prefecturii, pentru a se găsi un alt spaţiu pentru centrul de carantină.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ