DISTRACȚIE LA ”ZILELE MONTEORULUI”

0
243

Primăria și Consiliul Local Merei, împreună cu Consiliul Județean au organizat, în acest sfârșit de săptămână, cea de-a zecea ediție a Festivalului Zilele Monteorului. Dupa ce, nu de mult, a fost gazda celei de-a treia editii a Buzau Fest, Sarata Monteoru, singura statiune balneoclimaterica din judetul Buzau, a primit un nou val de turisti, cu prilejul acestui eveniment de amploare.
Stațiunea Sărata Monteoru a fost din nou arhiplină de turiști, în acest sfârșit de săptămână, când au avut loc Zilele Monteorului. Încă de la prima ediție, prin acest eveniment, organizatorii si-au propus să contribuie la relansarea turistică a stațiunii, singura de acest tip din județul Buzău, printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Festivalul „Zilele Monteorului” este singura manifestare preponderent culturală organizată în zonă, cu scopul promovării patrimoniului cultural și natural ca pas important pentru valorificarea potențialului de dezvoltare cultural- turistică.
Au fost două zile speciale în care turiștii au putut vedea parada de costume populare, meșteri și dansatori populari, costume și mașini de epocă, produse tradiționale, meșteșugari și produse artizanale, expoziție de arme și demonstrații ale Jandarmeriei.
Pe scena amplasată pe terenul de fotbal din Monteoru au urcat artiști locali, dar și nume mari precum: Pepe, Irina Loghin, Mihai Traistariu, Lorenna, Constantin Enceanu, Daniela Gyorfi, dar si interpreti ai Centrului de Cultura Buzau.
Cele două zile de distracție s-au încheiat cu un foc de artificii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ