Distracţie şi voie bună, în Drăgaică

0
152

A început distracţia, în Drăgaică. Cu comedii, grătare, muzică şi voie bună, tradiţionalul târg al Buzăului s-a deschis oficial, în acest sfârșit de săptămână. Câteva mii buzoieni s-au bucurat deja de atmosfera specifică Drăgăicii.
Timp de două săptămâni, Drăgaica este principalul punct de atracţie pentru buzoieni. Distracţia a început sâmbătă, când a avut loc deschiderea oficială a târgului. Pe scena amenajată pentru spectacole şi-au făcut apariţia artiştii, care vor fi prezenţi în fiecare zi, iar la terase au fost încinse grătarele pe care sfârâie tot felul bunătăţi.
Desigur, micii sunt vedetele culinare ale Drăgăicii, iar vânzările au mers strună, încă de la deschidere.
Renumele micilor de Buzău a trecut de mult graniţele judeţului. Ministrul Mediului de Afaceri, prezent sâmbătă la festivitatea de deschidere a Drăgăicii, are aminitiri plăcute, legate de tradiţiile buzoiene.
Iar după o porţie de mici merge şi o bere rece.
Şi după toate astea, vine şi cheful de dans.
Şi micii afacerişti, proprietarii de comedii au aşteptări pentru cele două săptămâni de bâlci, mai ales că instalaţiile sunt de generaţie nouă şi diversificate.
Ediţia de anul acesta a Drăgăicii se va închide pe 24 iunie, dar până atunci, buzoienii sunt aşteptaţi să se bucure de atmosfera, întreţinută în fiecare seară de artişti, mai mult sau mai puţin renumiţi, ce vor urca pe scena instalată în târg.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ