Distrugerea gardurilor vii continuă

0
21

Oaze de verdeață, transformate în oaze de praf
Distrugerea gardurilor vii din municipiul Buzău a intrat într-o nouă etapă. După o perioadă în care administrația locală nu a mai dat semne că își dorește acest lucru, pe fondul reclamațiilor venite din partea cetățenilor, iată că scoaterea perdelelor verzi continuă.
Consilierul local Irinel Cârstea a declarat că administația locală nu dă semne că ar ține cont de dorințele buzoienilor și continuă să distrugă gardurile vii. Motivul ar fi unul pur economic. Pentru că societatea care se ocupă de întreținerea lor nu ar avea angajați și bani pentru întreținere, s-a luat decizia de a fi scoase. Acest fapt în contextul în care Primăria Municipiului Buzău a anunțat că are la dispoziție în 2022, cel mai mare buget de venituri și cheltuieli din ultimii ani.
În afara faptului că oferă oxigen, gardurile vii sunt perdele împotriva prafului și aduc un aport estetic între blocurile din beton. Buzoienii sunt revoltați din pricina distrugerii gardurilor vii.
Administrația locală însă și-a motivat decizia de a le distruge prin faptul că adăpostesc deșeuri, fără să țină cont însă că Poliția Locală îi poate sancționa pe cei care aruncă gunoaie, existând în același timp o firmă delegată pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare în oraș.
Sute de buzoieni s-au arătat indignați de faptul că administrația locală a decis distrugerea gardurilor vii în situația în care orașul Buzău devine din ce în ce mai aglomerat din pricina mașinilor iar betoanele iau locul spațiilor verzi.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ