DN22 are nevoie de perdele forestiere

0
32

Prefectura își asumă demersuri pentru protejarea drumurilor din județ
Drumul Național 22 Râmnicu – Sărat – Brăila este un punct nevralgic pe harta județului atunci. Nu este nevoie de o ninsoare puternică pentru ca șoseaua să devină impracticabilă. Primul viscol acoperă de fiecare dată parte carosabilă, punând în dificultate mii de suflete din comune precum Boldu, Balta Albă sau Vâlcelele. Soluția pentru ca viscolul să nu mai îngroape șoseaua sub troiene, este simplă dar pare că nimeni nu a reușit să o pună în practică.
Prefectul județului Buzău a adăugat că va depune toate eforturile astfel încât de-a lungul drumurilor din județul Buzău care se înzăpezesc la primul viscol să fie amenajate perdele forestiere.
În ultimii opt ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înființat 233 hectare
perdele forestiere de protecție a căilor de comunicații, cu o lungime totală de circa 77 de kilometri. Potrivit unui comunicat de presă, programul actual de înființare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiții, cu o suprafață totală de peste 700 de hectare, pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale din județele Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu,
Ialomița, Ilfov și Vrancea.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ