DOAR 20 DE CĂLĂTORII GRATUITE PENTRU PENSIONARI. C-TIN TOMA: „TREBUIE SĂ ADUCEM TRANS-BUS PE PROFIT”

1
1799

Veste deloc placuta pentru pensionarii din municipiul Buzau. In curand, nu vor mai beneficia de gratuitate nelimitata pe Trans-Bus. Primarul C-tin Toma a anuntat ca pensionarii ar urma sa mai beneficieze doar de 20 de calatorii gratuite. In plus si plafonul de la care se acorda aceste gratuitati va scadea de la 2500 la 1500 sau chiar 1000 de lei.

În schimb, pensionarii consideră insuficient acest număr. Unii spun că aceste călătorii se vor epuiza doar pentru a lua sau aduce nepoții la școală. Toma a respins însă acest argument: „Se pot face la un drum mai multe călătorii. Sunt farmacii pe lângă piață, iar școala ar trebui să fie aproape de locuința copiilor”.

Primarul a explicat și motivul pentru care trebuie să ia aceste măsuri: „Pentru a putea atrage fondurile europene necesare cumpărării de noi autobuze și a asfaltării străzilor de pe traseele Trans-Bus e nevoie ca societatea locală de transport să fie pe profit. De aceea facem aceste reduceri de costuri”.

Pentru reducerea cheltuielilor și a profitabilizării societății, se are în vedere și concedierea unei bune părți din cele 80 de taxatoare. Dar aceasta abia după introducerea în autobuze a unui sistem de e-ticketing. Mai exact călătorii vor trebui să-şi procure cartele magnetice pe care să le valideze în autobuz.

Auraș Tereacă

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ