DOAR 5 LEI/LUNĂ, TAXĂ DE PARCARE REZIDENȚIALĂ! PROIECT MODIFICAT DUPĂ AMENDAMENTELE BUZOIENILOR

0
741

Problema lipsei locurilor de parcare de la blocuri, în contextul traficului din ce în ce mai aglomerat, se dorește a fi rezolvată de către Primăria Municipiului Buzău prin concesionarea către locatari.

În decursul anilor precedenți, buzoienii au depus mai multe solicitări la primărie în dorința de a concesiona locurile destinate parcării. Noua administrație publică locală a pus la punct un proiect de hotărâre care s-a aflat în dezbatere publică pe site timp de o lună.

Au existat și buzoieni care au venit special la primărie pentru a propune amendamente. Unele dintre ele au modificat proiectul inițial.
Cele două amendamente au o greutate în ecuația proiectului cu pricina. Cel mai important se referă la prețul pe care buzoienii îl vor plăti pentru fiecare loc de parcare concesionat.
Conform proiectului de hotărîre, licitația se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare. În cazul în care numărul de solicitanți este mai mic decît numărul de locuri de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare și pentru locatarii din imobilele apropiate. Abonamentele asigură folosirea locului cu pricina de la ora 16.00 pînă la ora 8.00. În cazul în care parcarea rămîne liberă poate fi folosită de o altă persoană în intervalul 8.00 – 16.00. Abonamentele se vor elibera pe o perioadă de 12 luni. Dacă pentru persoanele fizice taxa va fi de 5 lei pe lună, pentru persoanele juridice abonamentul lunar se ridică la 25 de lei. O persoană fizică va avea prioritate în fața uneia juridică în cazul în care ambele doresc același loc de parcare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ