Doasarul “Mită la Permise”, la final

0
506

Dosarul ”Mită la Permise” a ajuns la final, săptămâna aceasta, când instant de apel a pronunţat o hotărâre definitivă. Completul Curții de Apel Ploiești care a judecat calea de atac a schimbat sentinţele iniţiale de la instant de fond. Astfel toți inculpații din dosar, printre care doi foști angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto, primarul din Brăiești, Adrian Perțea și patronul unei școli de șoferi, au primit condamnări cu închisoarea, cu suspendare.

“Admite apelurile declarate de inculpaţii BRATILA GHEORGHE, BOTEZATU ADRIAN, PERŢEA ADRIAN – ION şi RADUŢĂ VALERIU, precum şi de inculpata persoana juridică S.C. BRĂTILĂ S.R.L. Buzău, împotriva sentinţei penale nr. 22 pronunţată la data de 23 februarie 2018 de Tribunalul Buzău. (…) Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi rejudecând cauza pronunţă o nouă hotărâre”, se arată în hotărârea pronunţată de Curtea de apel Ploieşti.
Astfel, Gheorghe Brătilă a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, Adrian Botezatu, fost lucrător la Permise și Înmatricultări-2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, Adrian Perțea -2 ani și 2 luni închisoare, cu suspendare, Valeriu Răduță -1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, iar Costin Andrei Chitic -9 luni de închisoare, cu suspendare. În cazul școlii de șoferi inculpate ca persoană juridică, judecătorii au decis achitarea. Decizia este definitivă și executorie. Ca urmarea a deciziei magistraţilor de la Curtea de Apel Ploieşti primarul comunei Brăiești, Adrian Perțea, își va pierde mandatul şi nu va putea candida, la alegerile de anul viitor. În dosarul ”Mită la Permise” acuzațiile au vizat acțiuni prin care cei doi agenți de la Serviciul Permise ar fi primit mai multe plinuri de carburant, prin intermediul unui instructor auto, contravaloarea fiind achitată de candidați la obținerea permisului auto. La prima instanță, doi dintre inculpații persoane fizice au primit pedepse cu închisoarea, cu executare, alți trei, cu suspendare, în timp ce școala de șoferi a primit o amendă penală.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ