DOCTORI FĂRĂ DIPLOMĂ

0
651

Scandalul de la nivel național în care sunt protagoniste mai multe persoane ce pretind că sunt medici scoate la iveală mai multe nereguli. Și la nivelul județului Buzău au existat cadre medicale care fie nu aveau studiile finalizate, fie nu aveau toate examenele necesare promovate, dar cu toate acestea profesau în unități sanitare pe baza unei parafe comandate chiar de către ei. Cazurile nu au fost foarte grave, fiind nevoie doar de câteva examene pentru a putea dobândi toate competențele necsare pentru desfășurarea activității medicale.
De curând, la nivel național a izbuncit un scandal în care au fost implicate mai multe persoane care pretindeau că sunt medici și chiar profesau în spitale și clinici din Capitală. Imediat după izbucnirea acestui scandal, mai multe situații similare au început să iasă la iveală în aproape toată țară. La nivelul județului Buzău, există câteva cazuri în care doctori care profesau nu aveau toate competențele necesare.
Pentru a nu ajunge pe mâna unor medici falși sau care nu au toate competențele necesare, doctorii ne recomandă să urmărim parafa cadrului medical care semnează documentele.
După scandalurile în care au fost protagoniste persoane care profesează fără studii de specialitate în domeniul medical, au fost demarate controale și în teritoriu. Inspectoratul Şcolar a început verificarea tuturor şcolilor postliceale sanitare din judeţ. Sunt vizate diplomele eliberate, precum şi modul în care se efectuează stagiile de practică. Verificările la toate şcolile postliceale sanitare au fost solicitate de către Corpul de Control al Ministerului Educaţiei. Activităţile de control se vor baza foarte mult pe documentele aflate în arhivele unităţilor supuse verificărilor, înclusiv în privinţa eliberării diplomelor de studiu.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ