Doi copii decedați la Râmicelu. Suspiciuni de meningită

0
4

Prefectul anunță documentarea cazurilor
Tragedie în comuna Râmnicelu. Doi copii de un an, respectiv trei ani au decedat, după primele informații fiind vorba despre suspiciuni de îmbolnăviri cu meningită. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Prefecturii Buzău care au încercat să poarte discuții cu comunitatea locală, având în vedere o reticență a membrilor acesteia vizavi de actul medical.
Primul copil care a decedat avea 3 ani. A fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat cu insuficiență respiratorie și dureri de cap. Din nefericire, în mai puțin de 12 ore a decedat. Al doilea copil, avea un an iar în ciuda simptomelor grave, părinții au refuzat inițial internarea. Reprezentanții prefecturii au anunțat că în acest moment nu există o anchetă care să îi vizeze pe angajații unității spitalicești dar cele cele două cazuri sunt documentate.
Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu-Sărat au precizat că nu pot oferi amănunte vizavi de cele două cazuri, în acest moment fiind realizate investigații de către Institutul de Medicină Legală. Totodată, conducucerea a transmis că medicii au acordat primul ajutor dar copiii au decedat într-un timp foarte scurt, părinții prezentându-se la spital mult prea târziu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ