Doi dintre minorii de la Căldărăști internați în centru de plasament

0
254

Bătrânul ar fi decedat în urma rănilor și a frigului
Minorii în vârstă de 9 și 10 ani care ar fi participat alături de un alt minor de 15 la tâlhărirea urmată de deces a unui bătrân de 80 de ani din Căldărăști, au fost internați într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Proteția Copilului Buzău, a transmis instituția.
Cel de-al treilea minor de 15 ani se află internat la Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca unde va fi suspus unei expertize psihiatrice.
Potrivit autorităților locale, minorii fac parte din familii monoparentale. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a remis un comunicat de presă în care a detaliat modul în care vârstnicul de 80 de ani și-a pierdut viața.
“La data de 23.03.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă. Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă.
A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi. Având în vedere vârsta autorilor faptei, în cauză s-au luat măsurile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare, pentru minorul care a împlinit vârsta de 14 ani dispunându-se efectuarea unei expertize neuropsihiatrice”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ