DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ

0
68

Încă un șoc pentru comunitatea medicală din Buzău. După pierderea prematură a Danei Baciu, fostă asistentă șefă la maternitatea buzoiană, s-a stins un alt nume greu din rândul cadrelor medicale. În această dimineață, a decedat doctorul Ion Drăghici, medic primar de chirurgie plastică și reparatorie și fost director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău.
Luni dimineață, s-a stins din viață medicul Ion Drăghici. Medic primar de chirurgie plastică și reparatorie, Drăghici a încetat din viață în această dimineață, în urma unor afecțiuni grave de care suferea de mai multă vreme. În 2015, el se pensionase pe caz de boală, după 35 de ani de activitate neîntreruptă la spitalul buzoian. De altfel, colegii din spital au fost cei care au declarat decesul renumitului medic, în jurul orei 06.00, dr Drghici aflându-se internat de mai multă vreme la Spitalul Județean de Urgență, unde și-a dat ultima suflare.
Ion Drăghici ar fi împlinit 66 de ani în luna iulie. Medicul s-a născut localitatea buzoiană Mărgăritești. A început să lucreze în Spitalul județean Buzău în noiembrie 1978, fiind director medical între anii 1997-1999 și în perioada 2009-2012. La un moment dat, el a fost și președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, însă după o scurtă perioadă petrecută în această funcție, a revenit în Spitalul Județean, unde a coordonat Secția de chirurgie plastică și reparatorie. Doctorul Ion Draghici a avut și o însemnată activitate politică, fiind un membru de vază al organizației județene a fostului PD, iar o perioada a fost președinte al filialei județene a UPSC. De asemenea, dr. Ion Draghici a fost, de două ori consilier județean din partea PD, între anii 1996-2000 și 2000-2004.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ