DOLIU ÎN LUMEA SPORTULUI BUZOIAN

0
73

Fostul mare arbitru FIFA Cristian Teodorescu s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vîrsta de 76 de ani, la Spitalul Judeţean, unde era internat în urma unui infarct suferit în urmă cu 3 zile. Cristian Teodorescu, „nea Teo” cum era cunoscut în lumea fotbalului buzoian, a avut ca moment maxim de referinţă al carierei finala Cupei Campionilor Europeni din 1983, Hamburg – Juventus Torino 1-0, unde a făcut parte dintr-o brigadă cu Nicolae Rainea şi Ioan Igna. În ultima perioadă a activat ca observator judeţean. Înmormântarea va avea loc, joi, la Cimitirul Dumbrava.

DEBUT EXCELENT AL SPORTIVILOR BUZOIENI, LA ÎNCEPUT DE AN

La ediția a XXXIII-a din acest an a concursului atletic Cupa Bistriței, desfășurat în orașul Bacău, s-a înregistrat o participare mai slabă față de alte ediții. Pentru sportivii Clubului Sportiv Școlar din Buzău, antrenați de profesorul Păun Petrică, concursul a reprezentat un prilej de verificare a indicilor de pregătire pentru startul acestui sezon. Rezultatele sunt încurajatoare pentru un start bun, Astfel, Cătălin Andrei Albu a obținut locul 1  la categoria Juniori 3 . Cu o aruncare la greutate de 15.10 m, rezultat ce-l promovează la un loc fruntaș în cadrul Campionatului Național de sală , sportivul se pregătește intens  pentru o participare onorabilă și la Campionatul Național de Aruncări la proba sa preferată, aruncarea discului unde poate aduce o surpriză plăcută fanilor acestui sport. Mihai Alexandru Ilii a obținut locul 2 la categoria juniori 2. Pentru sportiv urmează un an mai greu fiind primul an la categoria Juniori 2, la bătălie cu cei cu un an mai mari decât el și cu mai multă experiență. În final o altă reușită este cea a lui Alin Ionuț Popescu ce a obținut locul 3 la categoria juniori 2. Aflat în  primul an la categoria Juniori 2, el și-a stabilit un personal best de 12.94 m cu greutatea de 5 kg. Sportivul se pregătește pentru o participare cât mai onorabilă, în fața greilor din cadrul acestei categorii, la Campionatul Național de sală de la începutul lunii martie.

FORTIUS AVANSEAZĂ ÎN CUPA ROMÂNIEI

Fortius s-a calificat în week-end, la Sala Sporturilor, în etapa a 2-a a Cupei României la futsal, după victoria împotriva marii sale rivale, Luceafărul. Derby-ul local al celor două divizionare secunde buzoiene a fost extrem de spectaculos, cu foarte multe goluri, încheiat cu victoria celor de la Fortius cu scorul de 9-7. În campionat însă, în ultima etapă a turului, Luceafărul a avut câştig de cauză, scor 6-3, într-un meci disputat în urmă cu o lună. Fortius urmează să-şi afle zilele următoare, după o tragere la sorţi ce va fi efectuată de Federaţie, advesara din etapa a 2-a a Cupei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ