DONAREA DE SÂNGE, AFECTATĂ DE PANDEMIE

0
17

Sângele însemnă viață. Din păcate, în perioada de pandemie a scăzut drastic numărul donatorilor. Frica de a nu contacta virusul Covid-19, îi oprește pe buzoieni să calce pragul Centrului de Transfuzii. Dacă în anii trecuți zilnic peste treizeci de persoane donau sânge, într-o zi, acum, mai puțin de cincisprezece donatori ajung la Centru. Conducerea instituției face un apel către buzoieni, să vină să doneze sânge.
Spitalul Județean Buzău este plin de oameni care au nevoie de intervenții chirurgicale, în special la secția de Oncologie. Cererile sunt foarte mari, iar donatori foarte puțini. Mai mult, stocurile de sânge de la Centrului de Transfuzii scad de la o zi la alta. Un motiv important este contextul epidemiologic legat de răspândirea virusului Covid-19.
Nu durează părea mult ca o persoană să doneze sânge, iar beneficiile sunt numeroase. Chiar dacă acțiunea donării de sânge este un act benevol, persoanele care vin la centru au parte și de beneficii din punct de vedere medical, cum ar fi scăderea riscului de accident vascular.
Conducerea instituției dă asigurară că procedeul de recoltare se efectuează în condiții stricte de igienă pentru a proteja împotriva contaminării cu coronavirus.
Așadar, persoanele care doresc să dăruiască viață, sunt așteptate la sediul Centrului de Transfuzii Buzău, pentru a face un gest de solidaritate față de semeni. Totodată, actul donarii de sânge este un beneficiu pentru sănătatea celui care donează.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ