DONEAZĂ SÂNGE ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI

0
60

An de an, Centrul de Transfuzii se luptă să facă faţă lipsei de sânge pentru bolnavii din Spitalul Judeţean, dar şi pentru cei din spitalele din capitală, unde ajung foarte mulţi pacienţi din Buzău. Acum, când pandemia de coronavirus a dat peste cap întregul sistem medical, necesarul de sânge din spitale a crescut, în timp ce numărul donatorilor este din ce în ce mai mic. În acest context, peste o sută de cadre militare din Buzău au răspuns prezent la apelul Centrului de Transfuzii, pentru a dona sânge.
Numărul donatorilor de sânge este în continuă scădere, de la an la an. Cei mai mulți se mobilizează și se prezintă la Centrul de Transfuzii doar în urma unei campanii, ori atunci când o persoană dragă are nevoie de sânge. Și donatorii fidelizați sunt din ce în ce mai puțini, în timp ce nevoia de sânge crește de la o zi la alta. Restricțiile impuse de autorități și teama de a nu se contamina cu coronavirus, îi face pe buzoieni să fie mai reținuti atunci când vine vorba de a dona sânge.
Însă, sfârşitul de an vine cu vești bune. Săptămâna acesta angajații unităților militare din Buzău s-au mobilizat și au venit la Centrul de Transfuzii pentru a dona. Peste o sută de cadre militare au călcat pragul Centrului pentu a dona viață. Centrul de Tranfuzii Buzău va rămâne deschis și sâmbătă, 19 decembrie, celor care vor să doneze.
Cei care aleg să doneze sânge beneficiază de un set complet de analize gratuit, tichete de masă, precum și de o zi liberă de la locul de muncă.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ