DORIN PITICU’ TRIMIS ÎN JUDECATĂ! Alți 11 inculpați, în același dosar

0
207

Procurorii DIICOT Buzău au finalizat rechizitoriul în dosarul în care este cercetat controversatul afacerist Dorin Marinescu zis ”Piticu”. Procuroul de caz a decis trimiterea în judecată a unui lot de 12 inculpați, printre care se mai află angajați de-ai afaceristului, patru polițiști, dintre care trei sunt angajați ai Poliției Buzău, iar unul este angajat al IGPR, un fost judecător și un expert autorizat de pe lângă Tribunalul Buzău. Cu excepția lui Dorin Marinescu, cercetat în stare de arest preventiv, ceilalți inculpați sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Buzău. Din acelaşi lot au mai fost trimişi în judecată Carmen Marinescu, acuzată de 17 fapte, dar şi angajaţi ai omului de afaceri, suspectaţi de numeroase infracţiuni economice şi de constiuire sau aderare la un grup infracţional organizat.
În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Mihail Stănescu, la data faptelor judecător la Tribunalul Buzău, acesta fiind cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită. Alţi patru poliţişti au fost trimişi în judecată: Liviu Gavrilă, la data faptelor şef al Biroului de Macrocriminalitate Economică în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Gheorghe Chiurciu, la data comiterii faptelor comisar şef în cadrul I.G.P.R., Dănuţ Draghia din cadrul IPJ Buzău şi Ionel Onel, de asemenea angajat al Poliţiei Judeţene Buzău. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată Vartan Roşioru, expert tehnic şi contabil judiciar în cadrul Biroului local de expertize tehnice şi contabile de pe lângă Tribunalul Buzău, cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.
Procurorii susţin că, începând cu anul 2012 si până în luna iunie 2015, omul de afaceri Dorin Marinescu, care a administrat si controlat trei societati comerciale cu sediul în municipiul Buzău, având ca obiect de activitate producerea de alcool etilic, precum si producerea si comercializarea de băuturi alcoolice, a iniţiat şi constituit împreună cu trei angajaţi, însărcinaţi cu ţinerea evidenţei contabile şi cu activităţi de gestionare a firmelor, un grup infractional. Prin această reţea, Marinescu a urmărit sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, neevidențierea tuturor veniturilor rezultate din vânzarea de vin alb, roşu şi băuturi intermediare, unele dintre acestea fiind calificate în mod nereal ca vin, întrucât aveau în componență alcool etilic, ca materie primă accizabilă.
După ce procurorii DIICOT au făcut publice numele inculpaților, au început să circule zvonuri conform cărora implicat în această speță ar fi și fostul comandant al Poliției buzoiene, Ion Marin. Acesta însă spune singurele relații pe care le-a avut cu Dorin Piticu au fost cele legate de apartenența celor doi la Masoneria Română.
”Am afirmat public faptul că l-am vizitat, la sediul firmei, pe Marinescu Dorin, de mai multe ori. Motivele prezenței mele acolo au fost legate de apartenența noastră la Masoneria Română, opțiune care nu are nimic în comun cu suspiciunile vehiculate. Sunt Maestru Mason de mulți ani și am aderat la această asociație în care am cunoscut foarte mulți oameni și, în cadrul căreia, mi-am întărit convingerea că rasismul, discriminările de orice fel, xenofobismul nu au ce căuta în comportamentul uman și am realizat că înțelegerea naturii umane, cu rele și bune, este mai presus decât ura, invidia, dușmănia și altele. La masoni, frăția este mai presus de manifestările profane iar cei care îi încalcă Constituția sunt stigmatizați pentru tot restul vieții”, a declarat Ion Marin.
În acest dosar, procurorii spun că prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală se ridică la peste 6 milioane de lei prin infracţiunea de evaziune fiscală, la peste 7, 2 milioane de lei prin infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în timp ce suma de 1,57 de milioane de lei a cărei origine este, de asemenea, ilicită, a fost ascunsă prin infracţiunea de spălare de bani. Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra a 44 de bunuri imobile – terenuri si construcţii aparţinând omului de afaceri Dorin Marinescu şi Petruţei Rusu, asupra a cinci autoturisme de lux, două bărci, o navă de sport de agrement şi asupra sumelor de 11.000 lei, peste 1.300 de dolari şi 3.000 de euro.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ