DOSAR PENAL PENTRU EPIDEMIOLOGUL ŞEF AL DSP

0
23

Şefa Compartimentului Epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Carmen Scântei a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor”. Pe numele doctoriţei a fost deschis, miercuri, un dosar penal, aceasta fiind acuzată că și-a continuat activitatea profesională chiar și după ce a fost testată pozitiv cu Covid 19.
“S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului.
Pe 25 iunie, doctoriţa ar fi intrat în contact cu nora sa, testată pozitiv la noul virus.
Pe 1 iulie, medicul Carmen Scântei s-a internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, după ce a fost confirmată pozitiv la testul pentru Covid 19.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ