DOSAR PENAL PENTRU FOCARUL DIN POŞTĂ

0
171

Bărbatul care este considerat responsabil de infectarea cu COVID 19 a mai multor persoane din cartierul Poştă are dosar penal. Poliţia a anunţat că acesta este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, împreună cu soţia lui, pentru că nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.
Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în cazul focarului de coronavirus din cartierul Poştă şi au deschis un dosar penal pe numele bărbatului care a adus coronavirusul din Ialomiţa şi al soţiei acestuia. Organele de anchetă au vizionat imagini apărute în spaţiul public din care reiese că mai multe persoane s-au întâlnit în perioada Paştelui, fără să ţină cont de restricţiile impuse de starea de urgenţă, fapt ce a dus la răspândirea bolii.
„În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliați în același cartier al municipiului reședință de județ și urmare imaginilor apărute în spațiul public din care reieșea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări.
Din primele cercetări a reieșit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoștințe și rude din județul Ialomița”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.
În cauză cercetările continuă, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ