DOSAR PENAL PENTRU INSTIGARE PUBLICĂ

0
170

Poliţia a întocmit un nou dosar penal pentru instigare publică. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, care a postat pe o reţea de socializare, un mesaj de natură să creeze panică cu privire la coronavirus. Acesta a acuzat lipsa de pregătire a autorităților, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetățenilor.

“În urma imaginilor apărute în spațiul public în care un utilizator al unei rețele de socializare a postat un mesaj scris prin care accentua gravitatea situației generate de virusul COVID-19, făcând afirmații categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităților, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetățenilor, polițiștii s-au autosesizat și au demarat verificări. În urma verificărilor, polițiștii au identificat și depistat cetățeanul, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie a.c.. Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informațiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmații, erau supoziții ale sale, prezentate sub forma unei certe realități. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului”, a precizat într-un comunicat de presă Inspectoratul de Poliţie Judeţean

Cu o zi înainte, un tânăr de 26 de ani din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică după ce, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, s-a plimbat cu autoturismul pe străzile oraşului, făcând live pe Facebook şi îndemnându-şi prietenii să iasă din case. Tânărul a fost identificat şi depistat, fiind sancţionat contravenţional şi i s-a suspendat permisul de conducere.Totodată, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ