DOSAR PENAL PENTRU „NAȘUL” DE PE TREN! UN SFERT DIN CĂLĂTORI CIRCULAU FĂRĂ BILET

0
400

Deranj mare pe peronul Gării CFR din Buzău în această dimineaţă. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare alături de jandarmi şi mascaţi au organizat o razie pentru a-i depista călătorii care circulau fără bilet pe ruta Mărăşeşti – Ploieşti Sud. A fost ales un tren personal folosit cu precădere de către navetişti. În jurul orei 6.00 trenul regio a staţionat în gara de la Buzău iar la coborâre toţi călătorii au fost controlaţi.
Aproape un sfert dintre călători nu aveau bilete de tren sau circulau cu legitimaţii expirate. În loc să achite 4 lei de la Boboc până la Buzău blatiștii au fost puși să plătească un bilet la suprapreț în valoare de 25 de lei.
Călătorii cinstiţi care şi-au procurat bilete, au fost de părere că razia şi-a atins scopul, iar poliția TF ar trebui să înteţească verificările pe trenuri.
În colimatorul poliţiei a intrat şi naşul care ar fi trebuit să taie bilete blatiştilor. Au fost întocmite dosare penale pentru dare şi luare de mită. Câțiva călători au recunoscut că au dat șpagă nașului de pe tren.
Poliţia TF anunţă verificări la sânge în trenurile CFR pe durata sărbătorilor atunci când se înregistrează un aflux de călători.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ