DOSAR PENAL PENTRU SCHINGIUIREA VACII! Proprietarul animalului a luat și 2000 de lei amendă

0
494

La mai puțin de 24 de ore după ce TV Buzău a difuzat un material preluat de toate posturile naționale de știri în care o vacă a fost înghesuită în portbagajul unei Dacii, polițiștii și inspectorii sanitar-veterinari au reușit să-l identifice pe proprietar. Acesta este un tânăr de 23 de ani din localitatea Smeeni. Acesta procurase vaca din Glodeanu Siliștea, după ce a oferit în schimb un cal. Proprietarului neglijent i s-a întocmit dosar penal întrucât rănirea sau schingiuirea animalelor conform Legii 205/2004 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.
Tânărul a fost amendat și de inspectorii DSV cu 2000 de lei pentru că nu a respectat normele privitoare la transportul animalelor.
Normele prevăd ca la transport animalele trebuie să aibă posibilitate de mișcare, fără risc de rănire.
Inspectorii DSV au mai comunicat că vaca a supraviețuit transportului. Propriotarul amendat le-a declarat inspectorilor că acel cal dat la schimb nu a fost transportat tot în portbagaj, ci a fost plimbat pe jos de la Smeeni până la Glodeanu Siliștea. Tânărul le-a mai spus polițiștilor că își regretă fapta și că nu va mai proceda în acest fel pe viitor.

DENISA IRIMIA,

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ