DOSARE PENALE PENTRU RĂSPÂNDIREA PESTEI PORCINE

0
87

Apariţia unui nou focar de pestă porcină, în judeţul Buzău readuce în atenţia autorităţilor, contribuţia factorului uman în răspândirea virusului. În cazul recent confirmat la Robeasca, planează suspiciuni asupra unui asistent veterinar din judeţul Brăila, iar organele de anchetă urmează să cerceteze dacă acesta este, sau nu, vinovat de transmiterea bolii.
Pesta porcină se răspândeşte, în judeţul Buzău, în special din vina oamenilor, consideră autorităţile. Ipoteza este întărită şi de ultimul caz de îmbolnăvire, confirmat recent la Robeasca, unde răspunzător ar fi un asistent veterinar din judeţul Brăila.
La concluzia că factorul uman contribuie, în majoritatea cazurilor, la răspândirea pestei porcine africane au ajuns şi reprezentanţii Prefecturii, care au făcut plângeri penale împotriva mai multor persoane şi au cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi.
În urma unor anchete epidemiolgice efectuate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare, în zona Pogoanele, Padina şi Căldărăşti autorităţile au tras concluzia încă din luna septembrie, că anumite persoane au contribuit la răspândirea virusului pestei porcine. Aceste persoane au fost identificate, la momentul respectiv şi au fost sesizate penal, organele competente. Acea plângere penală făcea referire la infracţiunile de răspândire a bolilor la animale, exercitarea fără drept a unei profesii, fals în înscrisuri, sub semnătură privată şi uz de fals.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ