DOSARUL “GEGEA”, ÎNAPOI LA DIICOT! PROCURORII TREBUIE SĂ REFACĂ RECHIZITORIUL

0
441

Judecătorul Tribunalului Buzău a întors la procurorii DIICOT Buzău celebrul dosar „Gegea”. În camera preliminară, judecătorul a constatat mai multe neregularităţi și le-a fixat procurorilor un termen de cinci zile pentru refacerea rechizitoriului.
“Se admit cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii și constată neregularitatea rechizitoriului DIICOT – BUZĂU cu privire la descrierea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz in serviciu in dauna intereselor publice și instigare la frauda informatica pentru care inculpații au fost trimişi în judecată“.
Judecătorii au dispus înlăturarea interceptărilor telefonice din dosarul de urmărire panală.
“Dispune înlăturarea din sistemul probator a notelor telefonice aflate în volumul 6 de urmărire penală”.
Magistraţii au reclamat și faptul că în documentele procurorilor apar numele a 46 de societăţi comerciale deşi prin actul de sesizare penală, inculpaţii sunt trimişi în judecată pentru fapte infracţionale în legătură cu numai 11 societăţi. Prin urmare, judecătorii au recomandat anchetatorilor ca la refacerea rechizitoriului să se refere doar la cele 11 societăţi. Cei șase angajați ai primăriei au fost trimiși în judecată sub acuzația că au șters din registrele Primăriei datoriile unor firme sau persoane fizice apropiate, în contul unor foloase materiale.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ