Dosarul „Microsoft”, varianta CLM Buzău! Scandal pe educaţie între consilierii municipali

0
66

Platforma electronică de management educational prin care Primăria îsi propune să faciliteze comunicarea între elevi, profesori si părinti a iscat tensiuni în Consiliul Local Municipal. Asta pentru că o parte dintre consilieri au suspiciuni in legatura cu firma care va câstiga licitatia. Alesii locali cred că proiectul se va transforma într-un fel de “Dosar Microsoft,,.
Mai mulţi profesori buzoieni au fost prezenți anul trecut la Iași pentru a lua parte la discuții pe tema platformei electronice de management educațional, implementată de autoritățile locale în urmă cu 8 ani. 1400 de tablete cu internet 4 G vor fi distribuite cadrelor didactice cu scopul eficientizării procesului educațional. Platforma electronica va facilita legătura între profesori, părinți si elevi. De pildă, in orice moment al zilei, profesorii pot trimite mesaje informative, părintilor în legătură cu sitatia scolară a elevilor. Totodată prin intermediul tabletei, profesorii pot primii temele elevilor, le pot oferi sfaturi, îi pot nota ba chiar le pot urmări evoluția prin intermediul unor rapoarte statistice. În același timp părinții pot fi informați în timp real despre situația școlară a elevilor, dacă absentează ori dacă au plecat mai devreme de la cursuri. În școlile în care platforma a fost aplicată absenteismul școlar s-a redus considerabil astfel încît și municipiul Buzău a ales să finanţeze un astfel de proiect in unitatile de invatamant din oraş.
Proiectul educational al Primăriei nu a fost vazut cu ochi buni de toti consilierii municipali. Unul dintre aleşii locali pune sub semnul întrebării contractul pe care primăria îl va semna cu firma care va pune la dispoziţie tabletele 4G.
De proiect vor beneficia 23.000 de elevi şi 1421 de profesori din oraş. Pentru achiziţionarea tabletelor primăria va cheltui 3.200.000 lei. Dispozitivele vor fi folosite doar de cadrele didactice iar un program va face posibilă conectarea cu telefoanele mobile deţinute de elevi şi părinţi. Primarul municipiului spune că suma alocată nu este foarte mare avand in vedere celelalte cheltuieli pe care institutia le face pe alte paliere
Platforma va function pentru toți elevii, începînd de la cei înscriși la clasa 0 pînă la cei de clasa a XII-a.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ