DOSARUL PACIENTULUI, ÎN IMPAS! DIN NOU, UN SERVICIU MEDICAL NEFUNCȚIONAL

0
69

Un nou proiect naşte nemulţumiri în sistemul sanitar. Deşi a fost implementat la jumătatea acestei luni, dosarul electronic de sănătate al pacientului naşte deja controverse. Toţi furnizorii de servicii medicale, precum medicii de familie, laboratoarele, spitalele publice, dar şi private, sunt obligaţi prin lege să-l folosească. Însă, precum cardul de sanatate si dosarul electronic al pacientului da rateuri.
Dosarul de sănătate cuprinde toate datele medicale ale pacientului, de la bolile de care a suferit, alergii, analize, transplanturi sau orice fel de afecţiuni. În acest fel, atunci când pacientul ajunge într-o unitate sanitară, medicul poate identifica mult mai ușor afecțiunea și totodată să prescrie tratamentul corespunzator. Numai că atât întocmirea dosarului, cât și accesul la acest document electronic se fac numai cu acordul bolnavului.
În dosarul electronic va fi trecută grupa de sânge a pacientului, RH-ul, bolile cronice, intervenţiile chirurgicale suferite, tratamentele curente și internările pacientului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ