Două surori înecate în Râmnic

0
173

Două surori de 9 și 13 ani din comuna Râmnicelu au murit, luni seara, după ce s-au înecat în râul Râmnicu Sărat. Cele două fetițe, împreună cu fratele lor mai mic în vârstă de 7 ani au mers la scăldat, dar la un moment dat, surorile au dispărut sub ape, chiar sub privirile fratelui, care și-a anunțat imediat părinții.
Cele două surori au mers la scăldat, alături de fratele lor de 7 ani, pe malul râului Râmnicu Sărat și au intrat în apă într-o zonă în care de-a lungul timpului au fost făcute excavații și unde adâncimea apei era destul de mare. La un moment dat, cele două copile nu au mai putut ieși din apă. Fratele lor s-a speriat și imediat a dat alarma, iar oamenii din sat au sărit primii să le acorde ajutor celor două surori. Ele au fost scoase din apă în stare de inconștiență. Prima fetiță, cea de nouă ani, a fost predată unui echipaj de ambulanță. Echipajul medical a găsit-o în stop respirator, iar medicii au început resuscitarea. Din păcate, pentru copilă nu s-a mai putut face nimic, ea fiind declarată decedată la fața locului. Sora ei de 13 ani, a fost predată unui echipaj SMURD, care a început imediat resuscitarea. După câteva zeci de minute, copila a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a decedat la scurt timp.
Cele două fete proveneau dintr-o familie de etnie romă din localitatea buzoiană Râmnicelu. De furie că acestea nu au mai putut fi salvate, localnicii au spart geamurile ambulanței sosite la fața locului. Și poliția a deschis o anchetă și continuă cercetările.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ