DOZATOARE CU DEZINFECTANT LA FIECARE SCARĂ DE BLOC

0
118

Primăria va instala dispozitive cu soluţie dezinfectantă şi covoare impregnate cu dezinfectanţi la toate intrările blocurilor din municipiul Buzău. Decizia a fost luată în ultima şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi va fi pusă în aplicare îndată ce se vor putea fi achiziţionate. Pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus, în spațiile publice deschise din mai multe zone ale oraşului vor fi montate lavoare portabile cu rezervor de apă.
Primăria a luat noi măsuri pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. În zilele următoare se vor monta dozatoare cu soluții dezinfectante și vor fi amplasate covorașe impregnate cu soluție dezinfectantă la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza municipiului Buzău. Hotărârea a fost luată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, însă punerea ei în aplicare nu este deloc o sarcină uşoară pentru reprezentanţii Primăriei.
În spaţiile publice, staţii de autobuz, în gară şi autogări, municipalitatea intenţionează să monteze lavoare portabile.
Prin hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se instituie obligativitatea pentru toate instituțíile publice, agențíi economici, organizațíile non-guvernamentale, de a amplasa covorașe impregnate cu dezinfectant la intrarea în spațiile închise. Societatea RER Sud va efectua dezinfecția tuturor scărilor de bloc, lifturi, spații comune, după un program ce va fi aprobat de Direcția Tehnică a Primăriei municipiului Buzău. Este obligatorie dezinfecția săptămânală, prin firmă specializată, a următoarelor spații: parcările de suprafață și subterane ale supermarketurilor, precum și a peroanelor Gării Buzău și a autogărilor din municipiul Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ