DR. ION VASILE, CONDUS PE ULTIMUL DRUM

0
535

Doctorul Ion Vasile a fost condus, duminică, pe ultimul drum de rude, prieteni, colegi de partid și primari, care i-au fost alături de-a lungul timpului. Peste 150 de persoane au plecat după ora 13.00 de la capela bisericii Sfânta Parascheva de pe strada Oltului, unde sicriul a fost depus de vineri seară, și au continuat să-i fie alături Doctorului, pe ultimul drum, până la cimitirul Dumbrava.
Doctorul Ion Vasile, fost lider PSD Buzău, răpus de un cancer pulmonar, a fost condus duminică pe ultimul drum. La ceremoniile funerare au participat rude și prieteni, dar și colegi de partid sau primari care i-au fost alături de-a lungul vremii, pe când conducea filiala județeană a PSD, dar care i-au rămas alături și după ce a ieșit din politică.
Peste 150 de persoane au plecat de la capela bisericii Sfânta Parascheva de pe strada Oltului, unde sicriul a fost depus de vineri seară pentru ca toți unoscuții să își poată lua adio de la Doctor. Pe traseu, cortegiul s-a oprit în fața casei lui Ion Vasile, pe strada Oltului, apoi în fața Spitalului Județean Buzău, unde doctorul a lucrat zeci de ani, apoi în fața Prefecturii, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Ion Vasile fiind prefect al județului în perioada 2000-2004.
În cele din urmă, cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Dumbrava, acolo unde Ion Vasile își va dormi somnul de veci. Fostul lider al organizației județene a Partidului Social Democrat, medicul Ion Vasile, fost prefect, senator și ambasador, a murit vineri dimineață, din cauza unei boli neiertătoare. În urmă cu șase luni, Ion Vasile a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în stadiu avansat. Doctorul a murit la reședința sa din Cândești, unde se retrăsese de câțiva ani pentru a-și gestiona afacerile viticole, pe care le derula în paralel cu activitatea de medic.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ