“Dragi buzoieni, dragi buzoieni…gata cu democrația!”

0
8

Daniel Țiclea:”Aștept cu nerăbdare punctul de vedere al domnului primar”
Prefectul Daniel Țiclea a declarat că analizează cu prioritate hotărârea prin care a fost interzis accesul presei la ședințele Consiliului Local Municipal Buzău și a limitat prezența cetățenilor în plen. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că așteaptă un punct de vedere al primarului Constantin Toma, inițiatorul proiectului votat de majoritatea din CLM.
Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local Municipal Buzău, aspru criticat din pricina accentelor nedemocratice și netrasparente, a ajuns pe masa Prefecturii care va urma să se pronunțe vizavi de legalitatea hotărârii și a prevederilor sale. Prin intermediul proiectului votat de majoritatea din CLM și inițiat de primarul Constantin Toma, buzoienii nu mai pot participa la ședințele de plen decât în anumite condiții iar acesul presei a fost interzis. Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a precizat că hotărârea ridică semne de întrebare, motiv pentru care va fi analizată cu prioritate.
Cât privește interzicerea accesului presei la ședințele CLM, prefectul județului precizează că interpretarea pe care o dă este similară. Mai mult decât atât, se așteaptă un punct de vedere din partea inițiatorului proiectului, primarul Constantin Toma care până la acest moment se află în silenzio stampa.
Daniel Țiclea a declarat că nu s-a gândit niciodată să limiteze acesul presei la ședințele instituției pe care o reprezintă.
Consilierii locali ai opoziției din CLM Buzău au anunțat că hotărârea de interzicere a presei va ajunge pe masa Prefecturii și dacă va fi nevoie, chiar pe masa judecătorilor de contencios-administrativ.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ