DRAGOBETE CU IZ DE EPOCĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN

0
122

Cu ocazia sărbătorii de Dragobete, la Muzeul Județean, buzoienii vor putea să se bucure de povești de dragoste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Împreună cu Arhivele Naționale Buzău, pe 23 Februarie va fi vernisată o expoziție cu caracter temporar – „ Scrisori de dragoste din arhive”.
Expoziția este parte componentă a programului pregătit de Muzeul Județean cu ocazia Dragobetelui: „Dragobete vs. Sfântul Valentin”, manifestare ajunsă la a cincea ediție, în parteneriat cu Arhivele Naționale Buzău și Societatea Exploratorilor Buzău. Povești mai vesele, sau mai triste, cu trăiri intense și emoții puternice vor putea regăsi buzoienii în cadrul expoziției. Astfel publicul va putea retrăi sentimentele pe care le-au avut îndrăgostiții cu 80 de ani înainte de aceste vremuri din poveștile de dragoste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Corespondența s-a păstrat în colecția de achiziții a Arhivelor Naționale, Serviciul Județean Buzău.
Manifestațiile pregătite cu ocazia lunii iubirii nu se opresc aici. Din programul evenimentului „Dragobete vs. Sfântul Valentin” vor mai face parte atelierul de poezie „Cuvânt rostit” și prelegerea „Dragobetele la români. Renașterea tradițiilor de Dragobete.”

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ