DRUM ALTERNATIV ÎNTRE BUZĂU ŞI BUCUREŞTI

0
622

Drumul între Buzău şi Bucureşti va fi resistematizat pe o porţiune de aproape 10 kilometri. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început lucrările pentru implementarea unui proiect pilot pentru un sistem alternativ de marcaje rutiere, în scopul reducerii riscului de accidente.
Drumul Național DN2 E85, unul dintre cele mai periculoase din țară, va fi reamenajat. Decizia a fost luată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din cauza faptului că, deși șoseaua are doar o bandă pe sens, mulți șoferi folosesc neregulamentar acostamentul mai larg drept banda 1, vitezele practicate sunt mari și multe depășiri sunt periculoase. Pentru a spori siguranța pe actualul DN2 a început, deja, implementarea unui sistem de circulație 2+1 alternativ.
Înainte de a reface marcajele pe Drumul Naţional 2, în zona pădurii Sineşti, urmează să fie refăcut şi stratul asfaltic. Sectorul reconfigurat urmează să fie monitorizat de specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar dacă rezultatele vor fi cele aşteptate, adică numărul accidentelor se va reduce, proiectul ar urma să fie extins pe toată lungimea şoselei.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ