Drum de coșmar

0
1234

Lucrările de reabilitare a Drumului județean 203 K au devenit un coșmar pentru locuitori. Dacă inițial s-au bucurat, acum oamenii care locuiesc pe Valea Slănicului simt că au ajuns la limita răbdării. Aceștia se plâng din cauza prafului, dar și a drumului care a fost balastat și care a devenit o piatră de încercare pentru șoferi. În plus, până la turnarea primului strat de asfaltat localnicii mai au de așteptat.
Reabilitarea Drumului județean 203K a fost mult așteptată, în special de locuitorii de pe Valea Slănicului. Numai că, la câteva luni de la demararea lucrărilor, oamenii se plâng de un disconfot foarte mare. Lucrările au fost începute, simultan, în mai multe puncte, atât în Mărăcineni, cât și dinspre Podul Muncii. Până acum s-a refăcut terasamentul, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Vechiul asfalt a fost frezat, apoi s-a consolidat cu balast și piatră spartă, dar necompactată suficient, iar drumul a devenit un coșmar pentru șoferi, dar și pentru localnici, pentru care praful de piatră a devenit de nesuportat.
În urmă cu o săptămână, mai mulți locuitori ai comunei Beceni au fost la un pas să blocheze drumul, în semn de protest față de disconfortul creat de lucrările de pe DJ203K. Însă reprezentanții Consiliului Județean, instituția care administrează drumul, dau asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract, iar locuitorii vor avea parte de un carosabil impecabil.
În aelași timp, vor începe lucrările și pe celălalt tronson din DJ 203K, și anume Vadu Pașii- Robeasca. Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul va fi refăcut complet, tot cu fonduri europene, contractul fiind semnat cu câștigătorul licitației în luna februarie a acestui an. Valoarea lucrării se ridică la peste 66 de milioane de lei, iar perioada pe care constructorul o are la dispoziție pentru finalizarea acesteia este de 62 de luni, din momentul începerii lucrărilor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ