DRUM DE MARE VITEZĂ, LA BUZĂU

0
156

Un drum expres, sau chiar o autostradă ce va lega Muntenia de Moldova ar urma să străbată judeţul Buzău. Conducerea Ministerului Transporturilor a anunţat că au fost socase la licitație studii de fezabilitate și proiectare pentru segmentele Ploiești-Buzău, Buzău-Foccșani, precum şi pentru celelate sectoare ale unui drum de mare viteză către Moldova.
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a dezvăluit în presa centrală în ce stadiu se află lucrările pentru drumul, alternativă pentru E 85, care face legătura între București și Moldova.

“Există coridorul 9 pe care avem finanțare europeană, drum expres chiar de mare vitează, au fost socase la licitație studii de fezabilitate și proiectare pentru segmentele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani, în paralel cu acest drum, în afara localităților. Dacă iese din studiul de fezabilitate autostradă va fi autotstradă. În proiecția companiei Egis, care a făcut proiectul de masterplan, reieșea din studii că ar fi trebuit să fie autostradă, a fost recalibrat în anii trecuți ca fiind drum expres. Avem declarați câştigătorii pentru studiul de fezabilitate și proiectare. Sigur că parcurgem o etapă de contestații acum, dar și aici condiționalitatea impusă de noua reglementare cu privire la cauționarea oricărei contestații cu 2% din valoarea ofertată poate că va mai stinge din elanul contestatarilor de profesie. La sfârșitul anului viitor vom avea și proiect tehnic pentru aceste segmente de drum astfel încât să scoatem la licitația construcția a unei autostrăzi sau a unui drum expres”, a declarat ministrul Lucian Şova.
Investiţia este parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi vizează realizarea drumului expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani. Realizarea drumului va rezulta creşterea vitezei de deplasare şi a fluenţei traficului, micşorarea timpilor de transport, cu implicaţii economice pozitive şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie în zonă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ