DRUM JUDEŢEAN, REABILITAT CU BANI EUROPENI

0
121

Un tronson al unui important drum judeţean intră în reabilitare. Contractul de proiectare şi execuţie pentru drumul judeţean 203 K , între Robeasca şi Vadu Paşii, a fost semnat de conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii firmei ce a câştigat licitaţia. Lucrările vor dura mai puţin de doi ani, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene.
Drumul Judeţean 203 K, de la Vadu Paşii până la Robeasca va fi reabilitat în următoarea perioadă. Procedura de licitaţie s-a încheiat, iar între firma câştigătoare şi Consiliul Judeţean a fost încheiat contractul de atribuire a lucrărilor. Este un tronson foarte important deoarece va fi realizată legătura cu un alt tronson al aceluiaşi drum judeţean, aflat, de asemenea în reabilitare.
Odată semnat contractul, va fi demarată faza de proiectare, ce va dura maxim trei luni. După aceea constructorul va începe lucrările propriu-zise. Acestea au, conform contractului, termen de finalizare doi ani, însă reprezentantul firmei care a câştigat licitaţia, a apreciat că reabilitarea se va încheia chiar mai devreme de acest termen.
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a precizat că nu va fi vorba de lucrări simple de întreţinere, ci de reparații capitale, la standarde impuse de Uniunea Europeană, dat fiind faptul că finanțarea este asigurată din fonduri europene pe care administrația județeană le-a obținut prin Programul Operațional Regional. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 66 de milioane de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ