DRUM MAI SCUMP

0
192

Modernizarea Drumului județean 203 K costă mai mult decât s-a calculat inițial. Consilierii județeni și-au dat acordul pentru majorarea bugetului proiectului, respectiv a cheltuielilor neeligibile, de la 2,4 milioane la peste 6,5 milioane de lei. Cheltuielile suplimentare au apărut în timpul execuției lucrărilor de modernizare a drumului județean, lucrări ce trebuie adaptate la realitatea din teren.
Modernizarea Drumului Județean 203K, pe tronsonul Mărăcineni — Podul Muncii, costă Consiliul Județean Buzău mai mult decât s-a calculat inițial. În ședința ordinară a lunii iulie, consilierii județeni au aprobat majorarea, în bugetul proiectului, a cheltuielilor neeligibile, de la aproape 2,5 milioane de lei la 6,7 milioane de lei. Pe parcursul execuției procesului de modernizare a drumului județean vizat de proiect a apărut necesitatea realizării unor lucrări adaptate la realitatea din teren.
Totodată, se impune actualizarea valorii lucră¬rilor, ca urmare a majorării salariilor din domeniul construcțiilor. Este vorba despre o modificare de manoperă care obligă autoritățile județene să asigure un plus de 4,3 milioane de lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, dar reprezentanții Consiliului Județean speră că, anul viitor, acestea se vor încheia.
Garanția lucrării este de 72 de luni de la finalizare și va cuprinde, pe lângă reabi¬litare, și construcția de piste de biciclete în intravilan și amenajarea accesului către proprietăți.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ