DRUMUL EXPRES, PROIECT PE TERMEN LUNG

0
36

Drumul expres Ploieşti-Buzău-Paşcani se numără printre proiectele pe termen lung ale Ministerului Transporturilor. Un alt drum important pentru judeţul nostru, Buzău-Brăila Tulcea-Constanţa, se află pe aceeaşi listă privind aplicaţiile de finanţare europeană. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.
Într-un interviu pentru o agenţie de presă central, ministrul Transporturilor, Lucian Şova a făcut unele precizări privind stadiul proiectelor pentru realizarea unor drumuri de mare viteză, de mare interes pentru judeţul Buzău. Astfel, drumul expres Ploieşti-Buzău-Paşcani, ar putea fi realizat într-un viitor nu prea apropiat.
”Pe termen mediu şi lung avem proiecte la care lucrăm şi pe care urmează să le transmitem la Comisia Europeană care, în final, vor depăşi de mai bine de două ori suma alocată. Sigur că până la sfârşitul perioadei de programare aceste proiecte vor începe să fie executate şi viteza cu care vor evolua şantierele va genera şi performanţă privind rambursarea de fonduri europene”, a precizat ministrul Transporturilor, pentru news.ro.
Pe termen lung la nivelul Ministerului Transporturilor se află în pregătire, potrivit aceleiaşi surse, următoarele aplicaţii de finanţare: Autostrada Braşov – Bacău, Drumul expres Ploieşti – Paşcani, Drumul expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanţa şi Drumul expres Focşani – Brăila – Galaţi.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ