Drumul rupt de ape, reparat de urgenţă

0
88

Drumul Judeţean 203 K, grav afecatat de viiturile din cursul acestei săptămâni va fi refăcut în regim de urgenţă. Lucrările vor începe în cel mai scurt, la solicitarea prefectului judeţului, care i-a convocat în zona calamitată, pe responsabilii de la Drumuri Judeţene, Apele Române şi pe cei de la Gospodărirea Apelor.
Drumul Judeţean 203 K a fost distrus complet în 2 puncte: la ieșirea din Mânzălești și intrarea în Lopătari, accesul între cele 2 localități desfășurându-se în continuare pe o rută alternativă, pe Drumul Comunal 107 – Platoul Meledic – Drumul Comunal 167 și pe drumuri sătești, pentru traficul ușor, astfel că orice solicitare în cazul apariției unor urgențe medicale va putea fi soluționată operativ. Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim i-a convocat miercuri, la fața locului pe responsabilii mai multor instituţii, a dispus începerea în regim de urgență a lucrărilor de refacere a DJ 203 K.
În cele două puncte ale drumului judeţean situaţia este foarte de gravă şi este nevoie de lucrări ample de refacere.
Miercuri, mai multe utilaje de la Drumuri Județene, Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și Primăria Mânzălești au demarat lucrările de deviere a cursului Slănicului, pentru a se permite accesul la rampa drumului în punctele surpate care urmează să fie consolidate și umplute cu material până la cota inițială a drumului.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ