DRUMUL SPRE MĂNĂSTIRE, DEBLOCAT

0
103

Stâncile ce au blocat drumul către Mănăstirea Găvanu au fost înlăturate prin explozii controlate. Echipele de pirotehnişti, deplasate în zonă, de la începutul săptămânii au reuşit să elibereze cale de acces, însă misiunea lor va continua şi în zilele următoare, pentru înlăturarea tuturor bolovanilor. La începutul acestei săptămâni au fost demarate lucrări pentru deblocarea drumului forestier care face legătura între satul Plavățu și Mânăstirea Găvanu.Zilnic au fost desfășurate activități specifice, specialiștii pirotehniști din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență – Ciolpani și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău realizând până în prezent zece explozii controlate ale stâncilor de mari dimensiuni.

„După mărunțirea stâncilor, utilajele din cadrul Primăriei Mânzălești și Direcției Silvice Mânzălești au eliberat calea de acces, misiunea fiind în acest moment realizată proporție de aproximativ 40%. Activitățile din zonă vor continua și în următoarele zile, la fața locului fiind dislocate zilnic 4 autospeciale și 10 pompieri pentru desfășurarea activităților specifice, precum și un echipaj de jandarmi pentru asigurarea zonei”, a precizat, într-un comunicat de presă Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Reamintim că, drumul forestier care face legătura între Mânzălești și Mănăstirea Găvanu a devenit impracticabil după cutremurul de 5,8 grade, produs pe 28 octombrie. Călugăriţele de la aşezământul monahal s-au aflat în imposibilitatea de a pleca de la mănăstire cu un mijloc de transport, fiind nevoite să parcurgă pe jos, prin pădure, aproximativ 3 kilometri. Primăria din localitate a încercat să degajeze drumul, însă cantitatea mare de stâncă aflată pe drum a fost imposibil de urnit. Pentru a debloca drumul, autoritățile buzoiene au solicitat ajutorul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ