DSV pune tunurile pe comercianți

0
9

Amenzi în luna cadourilor
Direcția Sanitar-Veterinară Buzăudesfășoară în aceatsă perioadă a anului ample controale în zonele comeriale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile igienico-sanitare. În doar câteva zile de la debutul campaniei, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 12.000 de lei.
Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele în piețe și prin marile magazine cunoscut fiind faptul că în luna cadourilor volumul de produse comercializate crește exponențial, la fel și pericolul ca buzoienii să cumpere produse alterate. În doar câteva zile au fost aplicate amenzi de aproximativ 12.000 de lei.
Tot în această perioadă DSV recomandă testarea cărnii de porc în centre amenajate special astfel încât consumatorii să se pună la adăpost de eventuale îmbolnăviri.
Un punct de lucru se mai află în municipiul Râmnicu Sărat dar buzoienii de pot deplasa cu probe pentru examenul trichineloscopic la toate unitățile DSV de pe raza comunelor. Pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare , autoritățile pot dispune în cazul unităților alimentare suspendarea activității pe termen nelimitat, până la intrarea în legalitate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ