După 5 ani, se reia Bursa generală a locurilor de muncă

0
80

Peste 400 de joburi disponibile
Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă Buzău anunță că în data de 20 mai se va organiza după 5 ani de așteptare, Bursa generală a locurilor de muncă. Astfel, șomerii vor putea din nou să stea față în față cu angajatorii și să aleagă dintr-o paletă largă joburi. Evenimentul va avea loc la Liceul Agricol din municipiul Buzău.
Din pricina pandemiei, bursele generale ale locurilor de muncă nu au mai fost organizate ca urmare a restricțiilor impuse de autorități. Anterior pandemiei, la Buzău evenimentul dedicat celor aflați în căutarea unui job nu au mai avut posibilitatea de a se întâlni față în față cu angajatorii, ca urmare a numărului mic al locurilor de muncă disponibile. Iată că după o lungă perioadă de timp, activitatea va fi reluată.
Reprezentanții AJOFM Buzău cred că la bursa vor fi disponibile pentru șomeri în jur de 400 de locuri de muncă vacante în domeniul industrial, agricol, prestări servicii, turism dar și pentru cei care nu au o calificare.
Rata somajului la sfârșitul lunii martie, raportată la o populație activă de 171.200 de persoane, a fost de 4,71%, într-o ușoară scădere față de luna februarie atunci când era calculată la 4,72%.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ