DUPĂ INUNDAȚII SUNT AȘTEPTATE DESPĂGUBIRI

0
275

Beceni și Lopătari, cele mai afectate comune
În județul Buzău, mai multe gospodării au fost inundate de ape, au fost afectate culturi agricole, dar și mai multe drumuri de acces. În cadrul unei videoconferințe cu prefecții au fost anunțate ajutoare financiare pentru cei care s-au confruntat cu viiturile. La Buzău, unele cele mai afectate comune au fost Beceni și Lopătari.
După un weekend deosebit de ploios autoritățile încearcă să își facă o imagine completă asupra pagubelor produse de viituri. Într-o videoconferință la care au participat toți prefecții din țară, pe tema bilanțul inundațiilor, premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele afectate de ploile torențiale, vor primi ajutoare de urgență.
Prefectura a evaluat situaţia creată ca urmare a fenomenelor meteo din ultima perioadă.
Astfel, la nivelul Prefecturii Buzău a fost organizată o comisie care va stabili ce pagube au fost înregistrate în fiecare dintre comunele județului, în vederea acordării de ajutoare financiare. Printre cele mai afectate localități se numără comuna Beceni.
Din pricina viiturilor, la Lopătari mai multe căi de acces pietonale și poduri din tuburi, destinate circulației auto, au fost distruse.
Evaluările în teren vor continua în următoarea perioadă, astfel încât să se stabilească unde pot fi acordate despăgubiri și cuantumul acestora.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ