După viituri, este evaluată situația în județ

0
5

Siriu și Lopătari printre cele mai afectate comune de inundații
Autoritățile evaluează situația din județul Buzău, după ploile puternice de la sfârșitul săptămânii care au produs pagube materiale în mai multe localități. Printre cele mai afectate comune se numără Lopătari, Beceni și Siriu unde căderile de pietre de pe DN 10 au fost reactivate de ploi.
Cele mai mari probleme au fost înregistrate în comunele Lopătari, Siriu și Beceni, au anunțat autoritățile. Din pricina ploilor, râul Slănic a rupt mai multe podețe și a afectat o parte dintr-un drum județean.
În comuna Bozioru, pe DJ 203 L un pod de tuburi a fost afectat, la Bisoca trecerile către cătunele Lacuri și Recea au fost deasemenea parțial distruse, fiind constatate pagube și pe anumite drumuri din Tisău. La acest moment autoritățile evaluează în vederea solicitării unor fonduri guvernamentale pentru reparații.
Problemele de la Siriu și Lopătari nu sunt noi. În situația unor precipitații însemnate cantitativ căderile de bolovani de pe DN10 se reactivează iar căile de acces din Lopătari sunt grav afectate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ