ECHIPĂ COMPLETĂ LA CONDUCEREA CONSILIULUI JUDEŢEAN

0
22

Consiliul Judeţean are echipă completă de conducere după şedinţa de joi. Cele două funcţii vacante de vicepreşedinte au fost ocupate, conform protocolului, în urma votului membrilor consilierilor, de reprezentanţi ai alianţei PSD Pro Buzău.
Adrian Petre de la PSD şi Felix Rache de la Pro România sunt cei doi vicepreşedinţi care îl vor seconda pe Petre Emanoil Neagu la conducerea Consiliului Judeţean. Desemnarea reprezentanţilor celor două formaţiuni politice nu a constituit o surpriză, fiind rezultatul unei înţelegeri parafate de social democraţi şi reprezentanţii Pro România înainte de alegerile locale din luna septembrie. O modificare a intervenit, însă, în privinţa nominalizării vicepreşedintelui de la Pro România. Carmen Ichim care urma să ocupe funcţia, a demisionat, între timp din Consiliul Judeţean şi a revenit pe postul de comisar şef al Gărzii de Mediu din care se auto- suspendase, astfel că Pro România, a venit cu o nouă propunere, în persoana lui Felix Rache, liderul Pro România. Activitatea lui Rache în noua funcţie ar putea fi una de scurtă durată, dacă va reuşi să câştige un post de deputat pentru care candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cele două propuneri au fost supuse la vot, iar fiecare a întrunit numărul necesar de voturi din partea consilierilor judeţeni.
Preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu a avut un mesaj după anunţarea rezultatelor votului, prin care a transmis că eventualele derapaje de natură politică vor fi, imediat sancţionate.
La finalul şedinţei, Felix Rache, noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a făcut o scurtă declaraţie cu privire la alegerea sa, în baza protocolului cu PSD.
Reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Consiliui Judeţean, funcţie pe care a ocupat-o şi în mandatul trecut, Adrian Petre a vorbit despre continuitate.
În aceeaşi şedinţă, au depus jurământul şi au devenit consilieri judeţeni, cinci supleanţi de pe listele PSD, Pro România, PNL şi PMP, declaraţi câştigători şi validaţi de instanţă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ